HSK kút víztükör szint mérő készülék

Víztükör-szint mérő készülék

Elektronikus mérőeszköz kutak víztükör-szint mélységének meghatározásához


A készülék széleskörűen alkalmazható kutak, tartályok, tárolók, stb. folyadékszintjének kútperemtől, felszíntől mért mélységének meghatározására. Hang- és fényjelzés mutatja, amikor a szonda elektródája eléri a folyadék felszínét. A mélység értéke a méretosztással ellátott mérőkábelen olvasható le.

Kialakítás


A készülék egy kábeldobra csévélt nagy szakítószilárdságú, korrózióálló elektromos vezetékeket tartalmazó lapos polietilén mérőkábelből és a végén elhelyezett elektronikus szondából áll. Különböző változatai 15m, 30m, 50m és 100m maximális mérési mélységgel készülnek.

 

A mérőkábel felületén mélynyomással készült fekete centiméter beosztás talál-ható, deciméterenként számokkal megírt skálaértékkel, piros méterjelzéssel.

 

A kábeldob anyaga kiviteltől függően kompozit vagy horganyzott acél. Tengelyében található a készülék tápellátását biztosító 4db R14 típusú elem.

 

A szonda korrózióálló acélból készült, Ø15mm x 190mm méretű, kondukciós jeladó. A víztükör elérését LED fény- és hangjelzéssel jelzi a kábeldobon.

 

A tartóállvány külön rendelhető kiegészítő. Anyaga horganyzott acél, a szonda tárolását szolgáló tartóval kialakítva.


Ez a változat nem használható robbanásveszélyes gázokat tartalmazó környezetben. Igény esetén robbanásbiztonsági minősítéssel (ATEX) rendelkező változatok is megtalálhatók a kínálatban, legfeljebb 300m szalaghosszúságig.