Sonar M8 BT jellemzői

A Sonar M8 ultrahangos vízmélységmérő műszer kis- és közepes mélységű élővizek hidrográfiai felméréséi munkáihoz készült. Kifejezetten sekély, illetve a partmenti vizek mérésére is alkalmas 30 centimétertől 75 méterig terjedő mérési tartományával.


Könnyű és hordozható készülék szondával és kábelekkel, de saját akkumulátort azonban nem tartalmaz. Elsősorban kisebb mérőhajókba beépítésre készült, külső akkumulátorról vagy a hajó elektromos rendszeréről táplálható. Vízálló, praktikusan egyszerű kialakítása a maximális funkcionalitás érdekében született.


Belső memóriát nem tartalmaz, kifejlesztésénél szempont volt, hogy a legkülönbözőbb Win alapú adatgyűjtő szoftverrel kompatibilis legyen, GPS vevővel együtt alkalmazva lehetővé tegye a komplex hidrográfiai felmérést. Kiválóan használható Carlson SurvCE szoftverrel.

A hagyományos soros port melett Bluetooth adatátviteli képességgel is rendelkezik, de megrendelhető Bluetooth nélküli kivitelben is.A Sonar M8 aktív szondája nem csak jeladó, hanem az adatok digitális feldolgotását és szűrését is elvégzi a kisebb jelveszteség érdekében. Saját firmware-rel rendelkezik, amely újabb változatok érkezése esetén frissíthető.


A Sonar M8 nagyfokú ellenállósággal rendelkezik a hőmérsékleti szélsőségek és a keltett örvényekkel szemben. Szondája elhelyezhető a hajó farán a motor mellett is, mert nem érzékeny a motor keltette akkusztikus hullámokra sem.

Megrendelhető saját adatgyűjtő szoftverrel is. Ez a SonarMite-PC szofver (Windows XP/Vista/Tablet/v7 operációs rendszerekre).
Tárolja a GPS vevőről NMEA formátumban kapott WGS84 pozíciót és a medermélységet is. Egyszerű metszeti és felülnézeti rajz segíti az ellenőrzést menet közben.