SonarMite jellemzői


A SonarMite ultrahangos vízmélységmérő műszer kis- és közepes mélységű élővizek hidrográfiai felméréséi munkáihoz készült. Kifejezetten sekély, illetve a partmenti vizek mérésére is alkalmas 30 centimétertől 75 méterig terjedő mérési tartományával.Könnyű és hordozható készülék, a komplett csomag szondával, belső akkumulátorával, akkutöltővel, kábelekkel és hordtáskával együtt is csak 5kg. Vízálló, praktikusan egyszerű kialakítása a maximális funkcionalitás érdekében született.Belső memóriát nem tartalmaz, kifejlesztésénél szempont volt, hogy a legkülönbözőbb Win alapú adatgyűjtő szoftverrel kompatibilis legyen, GPS vevővel együtt alkalmazva lehetővé tegye a komplex hidrográfiai felmérést. Kiválóan használható Carlson SurvCE szoftverrel.A hagyományos soros port melett Bluetooth adatátviteli képességgel is rendelkezik, de megrendelhető Bluetooth nélküli kivitelben is.

A SonarMite aktív szondája nem csak jeladó, hanem az adatok digitális feldolgotását és szűrését is elvégzi a kisebb jelveszteség érdekében. Saját firmware-rel rendelkezik, amely újabb változatok érkezése esetén frissíthető.


A Sonar Mite nagyfokú ellenállósággal rendelkezik a hőmérsékleti szélsőségek és a keltett örvényekkel szemben. Elhelyezhető a hajó farán a motor mellett is, mert nem érzékeny a motor keltette akkusztikus hullámokra sem.
Megrendelhető saját adatgyűjtő szoftverrel is. Ez a SonarMite-PC szofver (Windows XP/Vista/Tablet/v7 operációs rendszerekre).
Tárolja a GPS vevőről NMEA formátumban kapott WGS84 pozíciót és a medermélységet is. Egyszerű metszeti és felülnézeti rajz segíti az ellenőrzést menet közben.