Térinformatikai adatgyűjtő GPSMobileMapper 20


- kézi terepi GPS vevő méter alatti helymeghatározási pontossággal,
- kiváló alapot nyújt digitális térképkezelést szolgáló GIS szoftverek számára,
- alkalmas mezőgazdasági, helyhatósági, környezet-hatósági térképek gondozásához,
- pontmeghatározás utólagos pontosíthatósága, területmérés, digitális térképek karbantartása.A MobileMapper 20 hatékony és megfizethető áru térinformatikai GPS vevő mindazon felhasználók számára, akik a területmérés, helymeghatározás és digitálsi térképi információs rendszerek kezeléséhez professzionális megoldást kívánnak, egyszerű és gyors kezelhetőséggel, ugyanakkor rugalmas fejlesztési lehetőségek biztosításával  bármely szakterület egyedi sajátosságainak megfelelő hatékony kialakításhoz.

Egy valóban kompakt és terepálló kialakítású kézi készülék, gyakorlatias megoldású kezelőgombokkal, napfényen is jól látható, 262000 színárnyalatot használó TFT érintőképernyővel, multimédiás és telekommunikációs eszközökkel, az irodai és terepi adatátviteli kapcsolat kiszolgálására hivatott vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs technikákkal.MobileMapper 20 használata

A készülék a felkeresett mérendő tereptárgy fölött a mérés indításkor beépített GPS vevője által létrehozza a pont koordinátáját. A pontok tárolhatók, kiszámítható az általuk körbezárt terület nagysága, illetve térinformatikai szoftver segítségével egyéb jellemzőket, pl. a 3 megapixeles autofókuszos kamerájával készített fényképet is magába foglaló digitális térkép állomány szerkeszthető velük.

GPS vevő

A MobileMapper 20 egy beépített, alacsony fogyasztású, magas érzékenységű GNSS antennát tartalmaz a hosszabb akkumulátor-üzemidő és a zavartalan műholdvétel érdekében.

A készülék hátulján elhelyeztek egy külső antenna csatlakozási lehetőséget, így akár autóban is használható a GPS vevő.

Kommunikáció


Számos kommunikációs eszközt beépítettek a készülékbe multimédiás lehetőségek vagy éppen az irodai adatátviteli kapcsolatok érdekében. A kábeles USB port mellett WiFi, Bluetooth, illetve 850/900 és 1800/1900 MHz szabvány szerinti GSM/GPRS modem is megtalálható. Utóbbi internetelérésre, de a beépített hangszóró és mikrofon által akár telefonálásra is alkalmassá teszi.


Hosszú üzemidő


A MobileMapper 20 nagy kapacitású Li-ion akkumulátora és kis energiaigénye révén 20 órát meghaladó üzemidőre képes. Az akku cserélhető, de USB porton át akár menet közben is tölthető.Mobile Mapper Field és Office térképező szoftverek

A Spectra Precision által a MobileMapper készülékekhez felár ellenében kínált szoftverek tartalmaznak minden olyan GIS tulajdonságot, amire egy szakmai felhasználónak valóban szüksége van, bonyolult és ritkán használt funkciók nélkül, terepi és irodai felhasználásra egyaránt.

A MobileMapper Field szoftver ideális választás GIS adatgyűjtésre, ingatlanok és tereptárgyak felvételére, területmérésre, térképek készítésére és frissítésére. A szoftver rendkívül intuitív és könnyen használható, rövid tanulási időt igényel. Közvetlen kapcsolati lehetőséget biztosít külső mérőműszerekkel, mint pl. lézeres távmérő, közműkutató, stb.

A MobileMapper Office segédprogram képes a MobileMapper Field szoftver segítségével rögzített nyers GPS mérési adatokat utólagos feldolgozással pontosítani. Internet kapcsolaton keresztül automatikusan megtalálja és letölti a legközelebbi bázisállomás által rögzített referencia adatokat, amelyeket a nyers mérési adatokkal együttesen feldolgozva a valós idejű terepi mérésekhez képest pontosabb pontmeghatározást tesz lehetővé.

A MobileMapper 20 készülék nyitott Windows Mobile 6.5 operációs rendszere lehetővé teszi más gyártók térinformatikai adatgyűjtő szoftverének, illetve egyéb alaklmazások feltelepítését és használatát is.
Technikai jellemzők

● Beépített 20 csatornás GPS L1 C/A antenna, magas érzékenységgel, alacsony fogyasztással, külső antenna csatlakozóval,
● WAAS / EGNOS korrekció vétele, NMEA kimenet,
● Meghatározási pontosság (díjtalan) EGNOS korrekcióval:
(nyílt terepen, min. 5 műhold esetén)

- valós idejű, abszolút mérési hiba <2m,
- valós idejű, átlagos mérési hiba 60 - 120cm,
- valós idejű, átlagos területmérési hiba 1,2% (max. 3%),
● Meghatározási pontosság utófeldolgozással (opcionális):
- abszolút hiba utófeldolgozással <60cm, tipikusan,
- átlagos hiba 3-6cm korrekciós adatokkal,
- területmérési hiba utófeldolgozással 0,1 - 2%,

● 600MHz ARM9 processzorral,
● Windows Mobile 6.5 operációs rendszer
(Internet Explorer, Office Mobile, ActiveSync alkalmazásokkal)
● 3,5” színes, napfényen is jól látható TFT érintőképernyő, háttérmeg-világítással,
● Egyszerű kezelés 6 funkciógomb, négyirányú navigáció gomb és virtuális billentyűzet használatával,
● Beépített GSM/GPRS modem (850/900, illetve 1800/1900 MHz),
● Beépített Bluetooth 2.1, WiFi, USB adatátviteli csatlakozó,
● 128MB SDRAM, 256MB Flash, MicroSDHC memóriakártya bővítési lehetőség 8GB-ig,
● Beépített 3Mpix digitális kamera, E-iránytű, G-szenzor,
● Beépített hamgszóró és mikrofon,
● Cserélhető Li-ion akkumulátor, min. 20 óra üzemidővel,
● 169x88x25 mm ütésálló ház, 0,38kg tömeggel, IP54 védettséggel,
● Tartozék USB kábel, töltő, csuklópánt és toll.
Választható kiegészítők


- Li-ion pótakkumulátor,
- Mágnestalpas külső GPS antenna,
- Autós szivargyújtó töltő,
- Autós tartószerkezet,
- Hordtáska.