Topcon RL-H4C lézer szintezőműszer

 

Topcon logo

Topcon RL-H4C

építőipari lézer-szintezőműszer

A japán Topcon-Sokkia cégcsoport vörös fényű, önbeálló forgólézer szintezőműszere építőipari kivitelezési feladatokhoz, szerkezetépítés, földmunka, tereprendezés, stb. céljára készült 5 év garanciával. A típus minden előnyös tulajdonságát megtartva időközben megújult, az új modell Topcon RL-H5A néven elérhető.

 

Elsődleges rendeltetése szerint vízszintes sík, akár nagy kiterjedésű (800m átmérőjű) munkaterület szintezéséhez készült, nagy (5mm / 100m) pontossággal.

 

A Topcon RL-H4C típus kézi rézsű funkciója kis lejtésű síkok (max. 8%) kitűzését is lehetővé teszi, egy koordináta-tengely mentén. A műszeren a lézer sík döntését két nyomógomb áll rendelkezésre. A rézsű pontos felvétele a munkaterületen elhelyezett szintjelek alapján történik, a dőlés mértékére vonatkozóan számszerű értéket nem nyújt (lásd. digitális lézer).

 

 

Burkolata a napi kültéri használat igénybevételének figyelembevételével készült, masszív kialakítása nagyfokú időjárás- és porállósággal (IP66) szolgálja a tartósan jó minőséget.

 

 

A Topcon RL-H4C lézer szintező változat választható tölthető akkumulátoros vagy szárazelemekkel üzemelő elemes változatban is. Az akkumulátoros és az elemes változat egymással csereszabatos, fiókos kialakítású, a műszerek kialakításuk tekintetben nem különböznek egymástól. Az akkumulátor tölthető a fiókon keresztül, illetve kiemelve közvetlenül is, ezáltal a helyére elemeket helyezve a munka folytatható a töltés ideje alatt is.

 

Tartozékként kétféle jelfogó választható hozzá, a hagyományos analóg típus mellett most már választható a szintkülönbség számszerű értékét is megjelenítő digitális modell is.

 

Műszaki jellemzők

Szintszabályozás módja:

Lézer fény típusa:

Hatósugara (munkaterület mérete):

Szintezési pontossága:

Fej fordulatszáma:

Kézi rézsű beállítási tartomány:

Energiaellátás módja:

Üzemidő elemekkel / akkuval

Üzemi hőmérséklet:

Környezeti ellenállóképesség:

automatikus önbeálló

látható vörös fényű (635nm)

800m átmérőjű kör

5mm / 100m

600 fordulat/perc

+/-8%, azaz kb. +/-5°

akkumulátor vagy szárazelemek

100 óra / 60 óra

-20°C - +50°C között

IP66

Hasonló lézer-szintezőműszerek összehasonlítása