Topcon TP-L5 csatorna-lézer

 

Topcon logo

Topcon TP-L5

csatorna-lézer szintezőműszerek

A Topcon TP-L5 változatok a japán Topcon-Sokkia cégcsoport gravitációs csatornák és vízelvezető rendszerek esésének kitűzéséhez készült lézer szintezőműszer  családja, 5 év garanciával. Megtalálhatók köztük vörös fényű, illetve az emberi szem számára barátságosabb és négyszer jobban látható zöld fényű lézer fényforrással szerelt modellek is.

 

 

A lézer fény irányát automatikusan beállítja a megadott lejtésnak megfelelően és folyamatosan tartja az értéket öt század ezrelék  (5mm / 100m) pontossággal. Extrém széles határok között adható meg a kitűzött esés mértéke is, -15% és +40% tartományon belül 0,001% léptetési egységekkel állítható be a pontors érték.

 

A Topcon TP-L5 műszerek számos funkcióval igyekeznek egyszerűbbé tenni a felhasználó dolgát, informatív LCD-kijelző, funkció-gombok (függővonal, pulzáló lézerfény, zöld fény esetén intenzív lézer fény is, billentyűzár, ill. automata céltükör-keresés), teljes funkcionalitású távvezérlő, vagy a másodpercek alatt begépelhető lejtési érték szolgálják ezt. A vagyon-biztonságot hivatott elősegíteni az elektronikában is tárolt gyári szám, vagy a beírható tulajdonos adatok.

 

 

Burkolata a munkakörnyezet igénybevételének figyelembevételével készült, masszív időjárás- és betörő víz elleni maximális (IPx8) védelmet nyújtó  fém műszerház.

 

 

A műszer tölthető - egy mozdulattal kiemelhető - akkumulátorral kerül forgalomba, de opcionális  kiegészítőkkel üzemeltethető száraz-elemekkel vagy külső gépkocsi-akkumulátorról is.

 

Műszaki jellemzők

Szintszabályozás módja:

Lézer fény típusa:

Névleges hatósugara:

Szintezési pontossága:

Lézer fény iránykorrekció mértéke:

Automatikus céltükör-keresési távolság:

Energiaellátás módja:

Üzemidő akkuval (vörös / zöld)

Üzemi hőmérséklet:

Környezeti ellenállóképesség:

automatikus önbeálló

látható fény (vörös vagy zöld)

200m

5mm / 100m

±15% (balra-jobbra)

5-150m (csak TP-L5A és TP-L5G típus)

kivehető akkumulátor

80 óra / 55 óra

-20°C - +50°C között

IPx8

Csatorna-lézer szintezőműszerek összehasonlítása